LTO/NOP stuurt brandbrief naar Van Dam

Eric Hubers, voorzitter van LTO/NOP Pluimveehouderij heeft een brandbrief gestuurd aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. Hij pleit voor een verregaande steun van gedupeerde legpluimveehouders.

LTO%2FNOP+stuurt+brandbrief+naar+Van+Dam
© Nieuwe Oogst

'Garantstelling, overbruggingskredieten, borgstellingsfonds, uitstel van betalingen en werktijdenverkorting zijn maatregelen die nu de continuïteit van de bedrijven kunnen waarborgen, maar geen duurzame oplossing bieden voor de lange termijn.'

Hubers roept daarom Van Dam op om dringend de mogelijkheden voor verdergaande financiële ondersteuning van pluimveehouders te onderzoeken.

Daarbij denkt LTO/NOP aan imago- en afzetbevordering, (EU)-fondsen en een calamiteiten- of compensatiefonds. Dit is volgens LTO/NOP gerechtvaardigd, omdat pluimveehouders de schade van de crisis niet op andere wijze kunnen verhalen.

Ook wil Hubers dat er wordt gekeken naar de economische waarde van de sector als geheel benoemen: de legpluimveehouderij heeft een bruto-productiewaarde van 845 miljoen euro in 2015, met een exportwaarde van 507 miljoen euro.

Misleid

Hubers benadrukt verder dat pluimveehouders zijn misleidt, doordat Chickfriend de indruk wekte IKB-gecertificeerd te zijn. 'Hierdoor waren de pluimveehouders in de veronderstelling dat dit bedrijf een legaal product gebruikte.'

Hubers stelt ook dat sector samen met ketenpartijen naar aanleiding van dit incident gaat werken aan een verbeteing van de voedselveiligheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer