FloraHolland+zet+in+vakantieperiode+2+procent+meer+om
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland zet in vakantieperiode 2 procent meer om

De omzet van Royal FloraHolland is in periode 8, van 17 juli tot en met 11 augustus, met 2 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Onder de streep stond aan het eind van de periode een omzet van 247 miljoen euro. Deze is de laagste van dit jaar. Veel mensen in Europa zijn in deze tijd met vakantie en kopen minder bloemen en planten.

De aanvoer van bloemen en planten was in deze periode ruim 1 procent hoger dan een jaar geleden. De gemiddelde prijs steeg een fractie, waardoor de omzet uiteindelijk 2 procent hoger uitkwam.

Snijbloemen

De verkoopwaarde van snijbloemen nam met 1,7 procent toe. De aanvoer lag 1,3 procent hoger dan een jaar geleden, terwijl de gemiddelde prijs met 0,4 procent steeg. 'Het meest opvallend was de prijsdaling bij troschrysanten met 25 procent en de prijsstijging van Eustoma met 33 procent', aldus een woordvoerder van de bloemenveiling.

Bij de kamerplanten bleef de aanvoer vrijwel gelijk. Een hogere gemiddelde prijs leidde ertoe dat de omzet uiteindelijk 1,8 procent boven vorig jaar uitstak. Zantedeschia daalde in prijs met 10 procent. Door een 18 procent kleiner aanbod, klom de prijs van potroos met 18 procent. De tuinplantenverkoop groeide met 6 procent, blijkt uit de statistieken van FloraHolland. Aanvoer en prijs noteerden beiden een plus van 3 procent.

Bemiddeling

'Ondanks de vakantietijd neemt het aandeel van directe verkoop verder toe', stelt FloraHolland. Het aandeel bij snijbloemen heeft het niveau van 35,8 procent bereikt. Bemiddeling in de planten is gebruikelijker dan bij bloemen. Vier van de vijf kamerplanten gaat via directe verkoop in andere handen over. Voor tuinplanten is dat twee op de drie. 'Opvallend is dat calluna bij bemiddeling behoorlijk achterblijft.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer