Klokvoorverkoop+FloraHolland+al+groter+dan+vorig+jaar
Nieuws
© FloraHolland

Klokvoorverkoop FloraHolland al groter dan vorig jaar

De klokvoorverkoop via het digitale transactieplatform FloraMondo van bloemenveiling Royal FloraHolland overtreft begin augustus al de omzet van vorig jaar.

De omzet met het verkoopinstrument is vorige week de grens van 45 miljoen euro gepasseerd. De verwachting is dat de klokvoorverkoop dit jaar een waarde vertegenwoordigt van ongeveer 80 miljoen euro.

De omzetgroei komt vooral doordat meer kwekers en handelaren gebruik maken van deze manier van verkopen. Inmiddels doet bijna de helft van de kwekers zaken via klokvoorverkoop en bij de klanten is dit ruim een kwart. Ten opzichte van 2016 gebruiken 48 procent meer kwekers klokvoorverkoop, meldt FloraHolland. De stijging onder handelaren is 60 procent.

Meerkosten

Het aandeel klokvoorverkoop in de totale klokomzet van de veiling is 4,3 procent en was eerder niet zo hoog. 'De toename van het aantal deelnemende kwekers komt voornamelijk doordat zij bij klokvoorverkoop hun eigen verkoopprijs kunnen bepalen', zegt een woordvoerder van FloraHolland. 'Bovendien hebben zowel kwekers als klanten in vergelijking met de reguliere klokdistributie geen logistieke meerkosten voor kleine orders.'

Volgens FloraHolland is deze manier van handelen voor klanten een welkome aanvulling omdat ze zo fijnmazig kunnen inkopen. 'Het voordeel is dat klanten producten kunnen kopen die ze persé nodig hebben. Dat scheelt inkoopstress op de veiling. Ook beperken klanten voorraadrisico's met klokvoorverkoop.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer