FloraHolland+voert+reclameren+op+productfoto+in
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland voert reclameren op productfoto in

Klanten kunnen reclameren bij een onjuiste productfoto. Deze maatregel neemt Royal FloraHolland om de betrouwbaarheid van de productinformatie op de klok te vergroten.

De bloemenveiling zegt hiermee in te spelen op de belangrijkste klantenwens. Die willen representatieve productfoto's, aldus FloraHolland. De ingreep gaat per 1 augustus van dit jaar in.

Fotoreclamaties handelt FloraHolland op dezelfde manier af als productreclamaties. Verder intensiveert het bedrijf de begeleiding van telers die hun productfoto's niet in orde hebben. Het bedrijf gaat ook voor het veilen steekproeven nemen of de foto klopt. Mocht dat niet zo zijn, dan wordt de partij achteraan geveild en wordt dit vermeld met een symbool of tekst op de klok. 'We gaan hiermee experimenteren bij kalanchoë en pothortensia. Deze ervaringen gebruiken we om het beleid aan te scherpen. Hierna volgt de uitrol over alle productgroepen', aldus een woordvoerder van FloraHolland.

Tijdstip van foto

De bloemenveiling onderzoekt verder of het aan de klant kan tonen wanneer de productfoto is gemaakt. Verder brengt het bedrijf de geldigheidsduur van een foto terug. 'In samenspraak met de betrokken productcommissies gaan we hiermee proeven nemen bij snijhortensia en phalaenopsis. Aanvoerders van deze producten ontvangen binnenkort meer informatie hierover.'

Producten die snel doorrijpen krijgen bij de veiling een speciale behandeling. Een representatieve foto is bij dit soort producten soms lastig. De aanvoerder moet de informatie hierover in de elektronische aanvoerbrief juist vermelden', zegt een woordvoerder van de bloemenveiling. 'Als wij bij controle constateren dat, door niet verwijtbaar doorrijpen, de foto niet klopt met het product, dan veilen we de partij gewoon. Klanten kunnen dan niet reclameren op deze foto.'

Digitaal

Met representatieve foto's spelen telers niet alleen in op de grootste wens van de klant, aldus FloraHolland. 'Zij gaan ook mee in de verdere digitalisering. Dit jaar nemen we de volgende belangrijke stap richting landelijke virtuele klokken. We gaan beeldveilen bij planten, waarbij een representatieve foto onmisbaar is', legt de woordvoerder uit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer