%27Commissies+FloraHolland+moeten+van+bedrijfsvoering+afblijven%27
Nieuws
© FloraHolland

'Commissies FloraHolland moeten van bedrijfsvoering afblijven'

FloraHolland Product Commissies (FPC's) moeten zich niet met de bedrijfsvoering van de bloemenveiling bemoeien. Dat zegt algemeen directeur Lucas Vos van Royal FloraHolland.

Vos stelt dat dat nu wel gebeurt en noemt hun bemoeienis erg lastig. 'Ik kan niet de bedrijfsvoering aanpassen op wat één FPC vindt', zegt de algemeen directeur. Volgens Vos hoort de bedrijfsvoering van FloraHolland thuis bij de adviesraden of de eventuele ledenraad. De bloemenveiling heeft plannen om een ledenraad in te stellen. Onder de naam Coöperatie 2020 is FloraHolland bezig de bestuursstructuur te veranderen.

Verduurzaming

Vos heeft liever dat FPC's zich bezig houden met de verduurzaming van de teelt. Hij zou graag van alle FPC's voor 2018 een plan willen zien hoe zij denken te verduurzamen. Daarnaast verwacht hij van de commissies dat zij zich buigen over de vraag hoe FloraHolland goed de digitaliserende wereld ingaat.

De directeur noemt de FPC's goed voor de ledenbinding. De commissies kunnen ook goed de promotie van hun bloemen of planten oppakken, is zijn mening. Alhoewel hij twijfels heeft over het nut van productspecifieke promotie. 'Ik heb nog geen enkel bewijs gezien in de vier jaar dat ik directeur ben dat zulke promotie echt helpt de markt te vergroten.'

Digitale marketing

Vos ziet liever dat in plaats van productspecifieke promotie één persoon binnen het bedrijf de digitale marketing gaat doen, op bijvoorbeeld instagram, facebook en twitter. Hij daagt een FPC uit om zich als eerste aan te melden voor dit idee.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer