FloraHolland+stopt+met+klokproef+germini+water
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland stopt met klokproef germini water

Het garantieblok germini water is geen versterking van de klok bij Royal FloraHolland. Die conclusie trekt de bloemenveiling na een proef met dit blok.

Van begin april tot en met eind juni is op de exportklokken van FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg een proef gehouden waarbij kwekers germini aanvoerden. Zij gaven hun aanbod op voor vier weken en deelden deze kennis met klanten. Dit gegarandeerd aanbod zou moeten leiden tot een betere prijs en minder doordraai, was de doelstelling van de bloemenveiling.

Enquête

Uit een enquête onder telers en kopers blijkt dat het garantieblok geen succes was. Om in het garantieblok te kunnen staan, hebben telers concessies gedaan aan de kwaliteit van hun producten. Klanten hebben aangegeven dat zij niet hun aankoopgedrag hebben aangepast aan het nieuwe blok en dat zij de versnippering van het aanbod ongewenst vinden.

Na analyse van de proef is gebleken dat een aantal aanvoerders een beter rendement hebben behaald met het garantieblok, maar dat er geen verbetering is aangetoond in de prijsvorming voor germini water op de klok als totaal. Wel was de doordraai in het garantieblok aanzienlijk kleiner dan in de reguliere veilgroep germini water.

Stabiele en betrouwbare aanvoer

De pilot heeft volgens de FloraHolland waardevolle inzichten geleverd voor telers als de veiling over stabiele en betrouwbare aanvoer. FloraHolland gaat op zoek naar andere manieren om germini water op de klok te versterken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer