CDA+en+VVD+vragen+hulp+voor+tuinders+zonder+CO2
Nieuws
© Tankpro.nl

CDA en VVD vragen hulp voor tuinders zonder CO2

CDA en VVD in de Tweede Kamer springen op de bres voor glastuinders die sinds vorige week geen CO2 meer aangeleverd krijgen. De grote brand bij Shell in Pernis is daarvan de oorzaak.

De Kamerleden Maurits von Martels (CDA), Remco Dijkstra en Arne Weverling (beiden VVD) hebben schriftelijke vragen gesteld aan minister Henk Kamp van Economische Zaken. Daarin uiten ze hun zorg over de situatie.

De drie wijzen erop dat de CO2 die de Shell-fabriek in Pernis produceert, via een pijpleiding wordt geleverd aan honderden tuinders. Zolang de raffinaderij stilligt, moeten die aardgas stoken om in de CO2-behoefte te voorzien.

Noodoplossing

'Bent u bereid te bekijken wat voor noodoplossing hiervoor kan worden gevonden?' vragen de Kamerleden aan Kamp. Ze stellen voor om samen met de glastuinbouw, Shell en mogelijke andere leveranciers naar een snelle oplossing te zoeken.

Daarnaast vragen CDA en VVD de bewindsman na te gaan wat de mogelijkheden zijn om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  9° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  55 %
Meer weer