Shell betreurt verwarring bevingcompensatie

Een lagere gasproductie in Groningen heeft geen gevolgen voor de compensatie die de NAM zal betalen voor de schade die is ontstaan door aan de gaswinning gerelateerde aardbevingen. Dat liet de president-directeur van Shell Nederland, Marjan van Loon, donderdag weten tijdens een hoorzitting van de Kamercommissie voor economische zaken.

Shell+betreurt+verwarring+bevingcompensatie
© Tankpro.nl

Shell waarschuwde eerder dit jaar in een brief aan Kamerleden voor de financiële gevolgen als de gaskraan in Groningen verder wordt dichtgedraaid. Daardoor zou ook de economische basis voor mogelijke compensatie voor de schade van de aardbevingen die door de gaswinning ontstaan kunnen wegvallen. Volgens Van Loon is daarvan echter geen sprake.

'Ik betreur het dat ten onrechte de indruk is ontstaan dat Shell een link zou leggen tussen productievolume en onze bereidheid als aandeelhouder om bij te dragen aan een vergoeding van de schade', aldus Van Loon. 'Als aandeelhouder vindt Shell dat de NAM aandacht moet hebben voor de behoeftes van de mensen in Groningen.'

Van Loon betoonde in de hoorzitting haar spijt over de schade die aardbevingen in Groningen aan huizen hebben toegebracht. Ze onderkende daarbij dat Groningers veruit het grootste deel van de lasten van de gaswinning dragen, terwijl de welvaart van Nederland mede aan het gas is te danken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer