Ruim+90+procent+van+bietentelers+wil+uitbreiden
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ruim 90 procent van bietentelers wil uitbreiden

Van de Nederlandse bietentelers maakt meer dan 90 procent gebruik van het aanbod van Cosun om extra LLB's (ledenleveringsbewijzen) af te nemen.

Dit blijkt uit de eindbalans die Suiker Unie deze week heeft opgemaakt van de uitgifte van 8 procent extra LLB's door coöperatie Cosun.

Ruim 93 procent van de telers heeft uiteindelijk gereageerd op het aanbod van extra LLB's. Het overgrote deel van de Cosun-leden is geïnteresseerd in extra LLB's. Van de telers die reageerden kiest 56 procent voor 8 procent extra LLB's, 41 procent heeft interesse in meer dan 8 procent extra LLB's. Slechts 3 procent geeft aan geen belangstelling te hebben voor extra LLB's.

Tevreden

Suiker Unie meldt tevreden te zijn over deze uitslag. De telers die aangeven belangstelling te hebben voor meer dan 8 procent extra LLB's krijgen deze toebedeeld uit de LLB's die niet geplaatst zijn bij de telers die geen belangstelling hebben en de telers die niet hebben gereageerd.

De extra toedeling bedraagt dan 1,3 procent LLB's. Dit betekent dat voor telers die meer dan 8 procent extra LLB's willen afnemen 9,3 procent extra LLB's beschikbaar zijn. De toewijzing quotumbieten 2018 is gebaseerd op het nieuwe aantal LLB's per teler, vermenigvuldigd met het al eerder vastgestelde toewijzingspercentage van 107 procent.

Weer

 • Woensdag
  22° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer