Directeur+Smith+vertrekt+bij+Royal+Cosun
Nieuws
© Fotografie Marcel Bekken

Directeur Smith vertrekt bij Royal Cosun

Op 1 juni 2017 treedt Robert Smith terug als voorzitter van de concerndirectie van Royal Cosun. Hij wordt opgevolgd door Albert Markusse.

Markusse is nu nog algemeen directeur van Suiker Unie, het suikerbedrijf van coöperatie Cosun. Smith trad medio 2008 aan als ceo van Cosun, nadat hij eerder financieelmanager was binnen de concerndirectie.

Als directeurvoorzitter heeft Smith zich van 2012 sterk gemaakt voor de focus op groei binnen de coöperatie. In een verklaring constateert Smith dat de coöperatie op koers ligt en dat hij het na negen jaar tijd vindt voor een nieuwe directeur. Zelf neemt hij de tijd om zich te beraden op zijn professionele toekomst.

Wegvallen marktordening

Albert Markusse trad in 2007 aan als directeur bij Suiker Unie. Onder zijn leiding bereidde de suikerfabrikant zich voor op het wegvallen van de Europese suikermarktordening. In zijn functie wordt hij opgevolgd door Paul Mesters, die sinds 2009 actief is bij Suiker Unie als directeur Operations.

De benoemingen van Markusse en Mesters zijn voorgelegd aan medezeggenschapsorganen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 1°
  10 %
 • Maandag
  6° / -3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
Meer weer