Vleesvervanger Quorn profiteert van flexitariërs

De producent van de vleesvervanger Quorn heeft in de eerste helft van 2017 de verkopen met 19 procent zien groeien. Om de stijgende vraag het hoofd te kunnen bieden investeert het bedrijf miljoenen in de uitbreiding van de productie.

Vleesvervanger+Quorn+profiteert+van+flexitari%C3%ABrs
© Quorn

Het Britse Quorn, eigendom van het Filipijnse levensmiddelenconcern Monde Nissin, spreekt van een 'ongekende groei' die te danken is aan de opmars het flexitarisme. Steeds meer consumenten kiezen er volgens het bedrijf voor om op bepaalde dagen geen vlees te eten.

Quorn is een vleesvervanger gemaakt van schimmels, gisten en zwammen. Het bedrijf biedt inmiddels een veelheid aan producten en levert ook vleesvervangers aan restaurants, cateraars en fastfoodketens.

Miljardenmerk

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Quorn met 19 procent. Het bedrijfsresultaat kwam in die periode uit op 15,3 miljoen euro. De Europese markt is met een groei van 29 procent de belangrijkste afzetmarkt. Om de groeiende vraag bij te kunnen houden breidt Quorn de capaciteit uit van de fabriek in het Britse Teesside. Met de investering is 168 miljoen euro gemoeid.

Ceo Kevin Brennan verwacht niet dat de Brexit de groei van het bedrijf in de weg zal staan. Hij rekent erop dat Quorn in de toekomst zal uitgroeien tot een 'miljardenmerk'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer