Nieuwe investeringslijst derde openstelling Jola

De subsidieregeling voor Jonge Landbouwers (Jola) gaat in december 2017 voor de derde keer open met een nieuwe investeringslijst.

Nieuwe+investeringslijst+derde+openstelling+Jola
© Koos van der Spek

De investeringslijst is in overleg met het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) samengesteld en meer toegespitst op de wensen van jonge boeren.

NAJK uitte vorig jaar kritiek op de subsidieregeling. Die moet zich richten op jongeren die daadwerkelijk het bedrijf hebben overgenomen, terwijl nu ook jongeren in de maatschap er aanspraak op kunnen maken.

Ook gaf staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) aan dat de Jola in 2016 minder toegankelijk is geweest door de overheveling van het rijk naar de provincies. Het minimaal te investeren bedrag per investering (20.000 euro) was ook te hoog.

Inspelen

De subsidieregeling is bestemd voor jonge landbouwers onder de 41 jaar die minder dan drie jaar geleden een bedrijf hebben overgenomen of zijn gestart. Zij kunnen met de regeling investeren in gebouwen, grond, machines en verplaatsbare installaties om beter in te spelen op marktontwikkelingen en wensen van de samenleving.

De subsidieregeling is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP) en loopt via de provincies. De regeling wordt naar verwachting na de zomer gepubliceerd. Aanvragen kan via de website van RVO.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer