Drenthe+steekt+geld+in+jonge+boeren
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Drenthe steekt geld in jonge boeren

Drenthe investeert in jonge boeren en tuinders. 34 boeren van jonger dan 40 jaar ontvangen geld van de provincie.

Het geld is bedoeld om de bedrijven van de jonge ondernemers duurzamer te maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen, het inzetten van precisiebemesting of het aanschaffen van koematrassen.

Met de regeling Jonge Landbouwers (JOLA) wil de Provincie jonge boeren een steuntje in de rug geven om hun bedrijf door te ontwikkelen na een bedrijfsovername. In totaal stelt Drenthe voor 615.000 euro aan subsidie beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen tot en met 16 januari een aanvraag indienden.

Voorzitter Giske Warringa van het DAJK, de vereniging voor agrarische jongeren in Drenthe, is positief: 'Juist net na een bedrijfsovername is het voor jonge boeren lastig om extra te investeren. Deze regeling helpt dan om toch die stap te zetten. Wat mij betreft is investeren in jonge boeren per definitie duurzaam.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  60 %
Meer weer