Eén jaar verder

E%C3%A9n+jaar+verder
© NO

Met veel plezier kijk ik terug op het LLTB Jaarcongres. Op die dag was ik precies één jaar voorzitter van de LLTB. Een bewogen jaar met veel veranderingen. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de LLTB en LTO Nederland.
Bij de LLTB heeft een reorganisatie plaatsgevonden. Ik ben me ervan bewust dat dit pijn heeft gedaan en soms nog steeds doet. Maar hierdoor ontstaan wel nieuwe kansen voor de LLTB en voor onze leden.
Wat ook goed zou zijn voor onze leden, is een nog effectievere samenwerking tussen de drie regionale LTO’s. Wat gezamenlijk beter kan, moeten we in het belang van onze leden gezamenlijk oppakken. Natuurlijk met behoud voor de identiteiten van de verschillende verenigingen.
Na een jaar kijk ik wel met iets minder vertrouwen naar de landelijke politiek. Naar een overheid die onze sectoren overstelpt met regelgeving, maar onze belangen steeds verder lijkt te marginaliseren. Van een eigen landbouwministerie naar een staatssecretaris binnen het ministerie van Economische Zaken (EZ). Zorg dan in elk geval voor een ministerie waar zo veel mogelijk agrarische kennis wordt verzameld.
Maar ik zie een tegengestelde beweging. Dit ministerie wordt agrarisch gezien steeds verder uitgekleed. Denk alleen al aan de motie om het groene onderwijs weg te halen bij EZ.
Onze sector doet ertoe. Ik verwacht dan ook dat staatssecretaris Martijn van Dam en toekomstige kabinetten weer duidelijk het belang van onze sector gaan inzien en daar ook naar handelen. Laten we ons daar het komende jaar samen sterk voor maken.

Léon Faassen

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer