Lelystad+Airport+krijgt+ruimte+om+te+groeien
Nieuws
© Studio Kastermans

Lelystad Airport krijgt ruimte om te groeien

Lelystad Airport mag groeien tot een luchthaven met maximaal 45.000 vliegbewegingen per jaar. Dat besluit over de ontwikkeling van Lelystad Airport is dinsdag in het Staatsblad geplaatst.

Lelystad Airport neemt hiermee een deel van de groei van het vliegverkeer van Schiphol over. Hierdoor krijgt Schiphol meer ruimte voor vluchten met passagiers die overstappen. Dat versterkt de mainportpositie van Schiphol.

In Flevoland geeft de groei van luchthaven Lelystad een impuls aan de regionale economie en werkgelegenheid.

Planning Lelystad

Het besluit is nu genomen zodat de luchthavens tijdig kunnen inspelen op de economische voordelen van de verdere groei van de luchtvaart. Tevens kan Schiphol daardoor binnen de milieugrenzen blijven opereren.

Door de Alderstafel Lelystad, waar overheden, bewoners en de luchtvaartsector in zijn vertegenwoordigd, zijn afspraken gemaakt over het beperken van de hinder door het ontwerpen van routes die zo min mogelijk overlast veroorzaken.

Milieueffectrapportage

Het ontwerp-besluit is door het parlement behandeld en is voor advies aan de Raad van State gestuurd. Ook heeft het ontwerp-besluit met de onderbouwende milieueffectrapportage een zienswijzenprocedure doorlopen.

Met het publiceren van het Besluit Luchthaven Lelystad kan de luchthavenexploitant beginnen met de werkzaamheden aan de startbaan en de terminal opdat de luchthaven vanaf voorjaar 2018 in gebruik kan worden genomen door het groot verkeer.

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer