Dronten: luchthavenbesluit niet vaststellen

Gemeente Dronten adviseert staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu het luchthavenbesluit voor uitbreiding van Lelystad Airport niet vast te stellen.

Dronten%3A+luchthavenbesluit+niet+vaststellen
© Studio Kastermans

Volgens de gemeente ontbreekt het nut en de noodzaak voor uitbreiding. Alternatieve routevarianten zijn onvoldoende in overweging genomen, geeft Dronten in de zienswijze op het ontwerp-luchthavenbesluit aan.

Waardedaling

Geluidseffecten die naast overlast ook tot een waardedaling van woningen in Dronten en Biddinghuizen kunnen leiden, zijn niet adequaat bestudeerd, vindt de gemeente.

'Onderzoek naar andere milieueffecten dan geluid zijn eveneens niet toereikend. Denk hierbij aan vermindering van de kwaliteit van landbouwproducten, toename van stikstofuitstoot en de strijdigheid met het rijks-, provinciaal en gemeentelijk windmolenbeleid.'

25.000 vliegtuigbewegingen

Voor zover wel tot vaststelling van het luchthavenbesluit over moet worden gegaan, verzoekt Dronten Mansveld om het luchthavenbesluit vast te stellen voor 25.000 (in plaats van 45.000) vliegtuigbewegingen.

LTO Noord

LTO Noord kwam eind vorige week met een zienswijze op het luchthavenbesluit. Veehouders vrezen dat de uitbreiding ten koste gaat van hun ontwikkelingsruimte.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer