LTO positief over ruimte voor duurzame plannen

LTO Nederland is positief over het voorstel van minister Henk Kamp van Economische Zaken voor een wet Ruimte voor Duurzaamheidsinitiatieven.

LTO+positief+over+ruimte+voor+duurzame+plannen
© Dirk Hol

In de internetconsultatie is tevreden gereageerd op de ruimte die er in de mededingingswetgeving komt voor sector- en ketenbrede initiatieven. Volgens LTO is het belangrijk dat duurzaamheidsinitiatieven van ondernemers komen. Zij moeten de duurzaamheid namelijk handen en voeten geven. Het is belangrijk dat daarvoor ook op Europees niveau draagvlak komt.

Het is volgens LTO belangrijk dat bij de beoordeling van duurzaamheidsinitiatieven niet alleen de belangen van gebruikers gewogen worden, maar van de hele maatschappij. De mededinging kan nu al rekening houden met publieke belangen, maar bij het voorstel voor de 'Kip van Morgen' bleek de Europese Commissie behoorlijk kritisch.

Experimenteerruimte

Verder pleit LTO voor experimenteerruimte. Ondernemers die de nieuwe wet willen benutten, kunnen hierdoor gestimuleerd worden om samen de eerste stap te zetten. LTO wijst ook op de mogelijkheid die het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) biedt aan erkende producenten- en inter-branche organisaties om aan duurzaamheid te werken en deze initiatieven algemeen verbindend te laten verklaren.

Enkele tientallen organisaties en individuen hebben de afgelopen tijd gereageerd op de openbare raadpleging over de wet die meer ruimte moet scheppen voor duurzaamheidsinitiatieven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer