Geld+voor+verduurzaming+landbouw+Zuid%2DHolland
Nieuws
© Koen van Wijk

Geld voor verduurzaming landbouw Zuid-Holland

Partijen in Zuid-Holland die zich inzetten voor duurzame innovaties in de grondgebonden landbouw kunnen vanaf 12 juni 2017 subsidie aanvragen voor duurzame proeftuinen.

In aanmerking komen activiteiten die bijdrage aan een wezenlijke verandering in de landbouw- en voedselketen. Provincie Zuid-Holland zet daarop in omdat ze vindt dat de keten economisch en ecologisch onder druk staat.

Voor een proeftuin zoekt de provincie activiteiten in thema's als het verleggen van kostprijsstrategie naar nieuwe verdienmodellen en marktconcepten rond een meerwaarde; geringer grondstoffengebruik en gesloten kringlopen die tot minder emissies leiden; behoud en versterking van de biodiversiteit en omgevingskwaliteit.

Voorwaarden

Om voor een subsidie in aanmerking te komen, moet de aanvraag bestaan uit een projectmatig samenwerkingsverband, een projectplan en in samenwerking uitvoeren van een innovatieproject met minimaal een partij uit de voedsel- of verwerkingsketen.

Ook is het mogelijk om voor meerdere activiteiten in 1 keer subsidie aan te vragen. De aanvragen worden verder beoordeeld op basis van (kosten)effectiviteit en haalbaarheid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  16° / 10°
  75 %
 • Maandag
  18° / 15°
  50 %
 • Dinsdag
  11° / 8°
  40 %
Meer weer