LTO+grote+moeite+met+spuitvrije+zones+Twenterand
Nieuws
© Nieuwe Oogst

LTO grote moeite met spuitvrije zones Twenterand

LTO Noord Twenterand heeft grote moeite met de voorgestelde spuitvrije zones die in het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied zijn opgenomen.

Gemeente Twenterand wil het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen verbieden tot 50 meter van bebouwing en terreinen waar mensen verblijven zoals campings. Bij bestaand gebruik is het wel toegestaan, maar zodra bijvoorbeeld grasland wordt omgezet in mais- of aardappelland, gaat het spuitverbod in.

LTO Noord West-Twente lijkt de regeling voor grondgebruikers niet praktisch en bovendien voor handhavers moeilijk controleerbaar. Zij zal dit dan ook duidelijk maken in de zienswijze die binnenkort wordt ingediend.

Wel te spreken is LTO West-Twente over het weglaten uit het ontwerp bestemmingsplan van de bufferzones rond de Natura 2000-gebieden Vecht/Beneden Regge en Engbertsdijksvenen. Om onderlinge verschillen te voorkomen moet daar één gemeenschappelijk plan voor de verschillende gemeenten voor komen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
 • Zaterdag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer