FloraHolland+en+FloraXchange+bundelen+krachten
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland en FloraXchange bundelen krachten

FloraHolland heeft een meerderheidsaandeel genomen in het platform FloraXchange. Beide bedrijven geven hiermee de digitalisering van de sierteeltsector een impuls.

Met de samenwerking geven FloraHolland en FloraXchange het officiële startsein voor de ontwikkeling van één gezamenlijk digitaal platform voor kwekers. Hierdoor wordt de wereldwijde handel in de sierteeltsector toegankelijker en eenvoudiger en komt de noodzakelijke innovatie in een stroomversnelling.

De twee partijen opereerden de laatste jaren al naast elkaar aan de digitalisering van de sierteeltsector, elk met eigen systemen. Voor de kwekers resulteert dit vaak in het dubbel moeten invoeren van dezelfde gegevens en dat is onwenselijk.

De samenwerking betekent een stap-voor-stapintegratie van alle onderdelen waar de kweker mee te maken heeft, uit zowel FloraXchange als FloraMondo. Vanuit beide systemen worden de beste modules gebruikt en ontstaat dus wereldwijd één digitaal platform voor kwekers om hun aanbod, orders en logistiek te kunnen beheren. Zowel voor bloemen als planten, zowel voor leden als niet-leden van Royal FloraHolland.

Floriday.io

Het platform krijgt de naam Floriday.io. Hierop kunnen kwekers verschillende afzetkanalen gaan bedienen, waaronder dus FloraXchange en FloraMondo. Dit moet ertoe leiden dat de kweker vanuit één dashboard op Floriday.io al zijn manieren van afzet kan beheren, zowel voor veilen als directe handel.

'Al sinds de oprichting van FloraXchange streven we naar meer efficiëntie in de sector, door het slim verbinden van de kweker en klant. We hebben een jaar geleden de koerswijziging gemaakt naar het meer openstellen van FloraXchange in het belang van de sierteelt. De gesprekken met Royal FloraHolland hebben het vertrouwen gegeven dat ook de belangen van de exporteurs voorop staan. De joint venture ziet dit als voorwaarde om de sector significant te verbeteren', aldus Martijn van Andel van FloraXchange.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer