Greenyard koopt Poolse producent champignonsubstraat

De Belgische groenteverwerker Greenyard neemt het Poolse Mykogen Polska, producent van champignonsubstraat, over. Met de overname is een bedrag gemoeid van zo'n 93 miljoen euro.

Greenyard+koopt+Poolse+producent+champignonsubstraat
© Nieuwe Oogst

Mykogen heeft vier fabrieken, in Polen en in Oekraïne, en telt meer dan 300 personeelsleden. In de afgelopen vier jaar heeft het bedrijf een gemiddelde omzetgroei van ruim 8 procent behaald en dit jaar verwacht het bedrijf een omzet van 40 miljoen euro te realiseren.

De overname van Mykogen heeft voor Greenyard een aantal belangrijke strategische voordelen, aldus het concern in België. Greenyard versterkt zijn directe banden met telers doordat het een leverancier wordt voor champignonkwekers. Verder vergroot de groenteverwerker zijn positie in de champignonsector en verwacht Greenyard de verkoop van champignonsubstraten te kunnen uitbreiden.

Verticale keten

Volgens algemeen directeur Marleen Vaesen van Greenyard pas de inlijving van Mykogen perfect binnen de doelstelling om een verticale keten op te zetten, afgeleid uit Greenyard's fork-to-field-strategie, waarbij het concern ernaar streeft consumenten te laten genieten van verse kwaliteitsproducten. De Europese autoriteiten moeten nog wel hun fiat geven aan de overname.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer