Limousin-koe Antoinet excellent

Antoinet van maatschap Bensink-Allersma in Bunne kreeg onlangs van de bedrijfsinspecteur 90 punten voor Algemeen Voorkomen. Daarmee werd ze door Limousin Vereniging Nederland als excellent dier ingeschreven.

Antoinet met levensnummer NL 4240 3554 1 was tijdens de inspectie twaalf jaar oud, heeft als vader Ruben, die een zoon is van Heureux en haar moeder is Mini. Ze kreeg voor ontwikkeling 89, voor type 91, bespiering 90 en voor benen 89 punten.

Antoinet is ook vruchtbaar, ze heeft dit voorjaar haar tiende kalf gebracht. De nakomelingen hebben een gemiddelde exterieuropname van 86 punten en in 2014 is Antoinet binnen het stamboek als preferente stammoeder bijgeschreven.

Krachtige verschijning

Volgens eigenaar Ellis Allersma is de koe is nog zeer vitaal en een krachtige verschijning. 'We hopen nog vele jaren plezier te hebben van deze mooie koe.'

Bekijk meer over: