Boek+brengt+landbouwkoloni%C3%ABn+in+beeld
Nieuws
© Joost de la Court

Boek brengt landbouwkoloniën in beeld

Onlangs is het boek 'Een uitzonderlijk experiment' verschenen. Het beschrijft de bijzondere tweehonderdjarige geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid.

Het is een verhaal van grootse ambities: armoede uitroeien, mensen een beter bestaan geven en arme grond bewerken in Drenthe, Overijssel en in het noorden van Vlaanderen. De schaal waarop dit gebeurde was voor de 19de eeuw ongekend. Dit boek over de wereldwijd unieke geschiedenis van de landbouwkoloniën is geschreven voor een breed publiek.

'Een uitzonderlijk experiment' is het eerste boek dat een totaaloverzicht geeft van de zeven Koloniën in Drenthe, Overijssel en België. Het is een verkorte Nederlandstalige versie van het nominatiedossier van de Koloniën van Weldadigheid dat in januari 2017 bij UNESCO in Parijs werd ingediend.

Geschiedenis

Via tekst en beeld maakt de lezer kennis met de gezamenlijke geschiedenis van de zeven Koloniën. Het boek 'De Koloniën van Weldadigheid – Een uitzonderlijk experiment' is onder andere te koop bij de bezoekerscentra van de Koloniën in Nederland en België: de Koloniehof in Frederiksoord, het Gevangenismuseum in Veenhuizen en het Bezoekerscentrum Kolonie 5-7 in Merksplas.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer