Lange bewaarpool Agrifirm op 163,25 euro voor tarwe

Voor baktarwe in de lange bewaarpool met afzet tot mei 2017 betaalt Agrifirm dit jaar maximaal 163,25 euro per ton. Uitgaande van de maximale brouwpremie komt de prijs in de lange bewaarpool voor premiumbrouwgerst op 163 euro per ton.

Lange+bewaarpool+Agrifirm+op+163%2C25+euro+voor+tarwe
© Ruud Ploeg

Voor tarwe realiseert Agrifirm dit seizoen een bakpremie van 5 euro per ton. Telers die de tarwe kort na de oogst geleverd hebben, ontvangen een premie van maximaal 7,50 euro per ton. Zelfbewaarders krijgen op basis van de maximale kwaliteitspremies in mei een prijs uitbetaald van 178,50 euro per ton.

Bij Agrifirm ontvangen Veldleeuweriktelers een extra premie voor hun granen, afhankelijk van het areaal en de geleverde kwaliteit. Over de kwaliteit van graanoogst 2016 stelt Agrifirm dat er regionaal grote verschillen waren. Bijvoorbeeld tarwe vanuit het zuiden van Nederland was dit jaar van mindere kwaliteit in vergelijking met noordelijke tarwe.

Lage hectolitergewichten

De wintervoergerst was praktisch overal beneden het minimum gewenste hectolitergewicht van 62 kilo. De hectolitergewichten van zomergerst waren beter op orde. Agrifirm meldt dat het binnen de afzetpools geen korting heeft berekend voor de hectolitergewichten beneden de handelsnorm.

Agrifirm omschrijft de graanmarkt van afgelopen seizoen als moeizaam met veel overschotten wereldwijd en vooral een afwachtende stemming. De coöperatie vindt dat de lange bewaarpools nog enigszins hebben kunnen profiteren van een kleine opleving in het voorjaar

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer