FloraHolland test klokinkoop met latere levering

Royal FloraHolland start 8 juni de proef 'Vandaag voor Morgen', waarbij klanten via de klok inkopen en hun producten de volgende dag voor zes uur 's morgens krijgen geleverd.

De eerste Vandaag-voor-Morgen-klok draait in Aalsmeer en is voor troschrysanten. De testperiode duurt maximaal tien aaneengesloten veildagen en een beperkt aantal kwekers en klanten doen eraan mee. Het gaat om ongeveer vijftig stapelwagens ofwel 250 transacties per veildag.

Meerdere testen

Na afloop wordt de test geëvalueerd, zegt een woordvoerder van de bloemenveiling. In de loop van 2017 volgen meer experimenten met uitbreiding van onder meer het aantal deelnemers, productgroepen en locaties. Als de proeven succesvol verlopen wil FloraHolland de Vandaag-voor-Morgen-klok vanaf januari 2018 volledig invoeren.

Het Vandaag-voor-Morgen-veilen wordt al langer door de sector gevraagd en heet ook wel aftuin veilen. Het voordeel van deze veilwijze boven de huidige, dagelijkse veiling op alle locaties van FloraHolland is de loskoppeling van het transactiemoment en de logistieke aflevering.

Kostenbesparing

'Door de transactie te laten plaatsvinden voordat de kweker heeft geoogst, weet hij al vroeg welke klanten op welke locaties zijn producten hebben gekocht hebben. De producten kunnen dan 's avonds en 's nachts direct naar de juiste locaties worden vervoerd. Hiermee wordt op logistieke kosten bespaard', aldus de woordvoerder.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer