Alle hens aan dek bij Royal FloraHolland

Het is topdrukte bij Royal Flora Holland. Vanwege Moederdag worden deze week ongeveer 250 miljoen snijbloemen, 20 miljoen kamerplanten en nog eens 20 miljoen tuinplanten verkocht.

Edgar Monshouwer van Royal FloraHolland in Aalsmeer spreekt van een van de drukste weken van het jaar: 'Het is alle hens aan dek. Naast internationale vrouwendag en Valentijnsdag is Moederdag een van de drukste dagen. We praten echt over anderhalf keer zo veel bloemen en planten die hier door de hallen heen gaan.'

Op de vloer werken tijdens deze tropendagen zo'n 285 mensen. Zij zorgen ervoor dat de miljoenen bloemen en planten naar de nieuwe eigenaar verzonden worden.

Volgens Monshouwer zijn met Moederdag rozen nog altijd het populairst. 'Rode rozen, roze rozen in allerlei verschillende groottes. Maar we zien ook veel gemengde boeketten in deze periode en daar worden bijvoorbeeld gerbera's en chrysanten verwerkt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  8° / -1°
  25 %
 • Dinsdag
  9° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -1°
  10 %
Meer weer