Na bloemen start FloraHolland beeldveilen bij planten

Royal FloraHolland begint dit najaar met beeldveilen op de plantenklokken in Aalsmeer en Naaldwijk. Dat zegt Ronald Teerds, programmadirecteur van Het Nieuwe Veilen bij de bloemenveiling.

Na+bloemen+start+FloraHolland+beeldveilen+bij+planten
© FloraHolland

De planten volgen daarmee dezelfde weg als de bloemen enkele jaren geleden. Klanten krijgen de producten nog te zien op het klokfront en niet meer fysiek in de afmijnzaal.

Het beeldveilen bij planten is een van de onderdelen van Het Nieuwe Veilen bij FloraHolland.

Vandaag voor Morgen

De veiling start in juni ook de eerste proeven voor het programma Vandaag voor Morgen. Bij vandaag voor Morgen kopen klanten vandaag de sierteeltproducten en krijgen zij deze de volgende dag voor 's morgens 6 uur geleverd. Daarmee breekt FloraHolland met de traditie dat kopers hun producten ontvangen op de dag dat ze die kopen.

Deze nieuwe vorm moet de logistieke druk bij FloraHolland verminderen. De test betreft één klok, en de bloemenveiling start met snijbloemen. Aan de proef doet een selecte groep telers en klanten mee.

FloraHolland wil naast Vandaag voor Morgen ook de koopmogelijkheid van Vandaag voor Vandaag laten bestaan. Dit wordt een landelijke, virtuele klok die inzicht geeft in het totaal aanbod van bloemen en planten van Aalsmeer en Naaldwijk, aldus Teerds.

Fysieke klok tegen tarief

Verder blijven fysieke klokken bestaan, maar betalen de gebruikers daarvoor een speciaal tarief. De huidige klokvoorverkoop gaat ook door. FloraMondo 2.0, het online transactieplatform dat 24 uur per dag en zeven dagen in de week actief is, maakt de lijst met veilinstrumenten van FloraHolland compleet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer