Nederland+officieel+vogelgriepvrij
Nieuws
© William Hoogteyling

Nederland officieel vogelgriepvrij

Nederland is officieel vogelgriepvrij. Het is drie maanden geleden dat het laatste pluimveebedrijf dat was besmet weer schoon is verklaard.

Een land waar vogelgriep heerst, moet na de schoonmaak van besmette bedrijven drie maanden in acht nemen voor het weer als vogelgriepvrij geldt. Nu het zover is, vraagt Nederland landen die sinds de vogelgriep Nederlandse waar weerden, hun maatregelen in te trekken. Het ministerie van Economische Zaken heeft 45 landen aangeschreven.

De pluimveesector heeft door de exportbeperkingen flinke klappen geïncasseerd. Ook de ophokplicht die maandenlang van kracht was, raakte de pluimveehouders stevig. Sinds vorige maand hoeven ze hun dieren niet langer binnen te houden en het ministerie hoopt dat ook de export nu weer aantrekt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 8°
  20 %
 • Zondag
  20° / 10°
  40 %
 • Maandag
  17° / 12°
  70 %
Meer weer