Nederland officieel vogelgriepvrij

Nederland is officieel vogelgriepvrij. Het is drie maanden geleden dat het laatste pluimveebedrijf dat was besmet weer schoon is verklaard.

Nederland+officieel+vogelgriepvrij
© William Hoogteyling

Een land waar vogelgriep heerst, moet na de schoonmaak van besmette bedrijven drie maanden in acht nemen voor het weer als vogelgriepvrij geldt. Nu het zover is, vraagt Nederland landen die sinds de vogelgriep Nederlandse waar weerden, hun maatregelen in te trekken. Het ministerie van Economische Zaken heeft 45 landen aangeschreven.

De pluimveesector heeft door de exportbeperkingen flinke klappen geïncasseerd. Ook de ophokplicht die maandenlang van kracht was, raakte de pluimveehouders stevig. Sinds vorige maand hoeven ze hun dieren niet langer binnen te houden en het ministerie hoopt dat ook de export nu weer aantrekt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer