Kippen na ophok weer naar buiten

De leghennen van biologisch pluimveehouder Aart-Jan Vos uit Nijkerk konden vandaag weer naar buiten.

Staatssecretaris Martijn van Dam heeft de ophokplicht vanwege de vogelgriep ingetrokken. 'De dreiging is nu over, althans dat hoopt ik dan. Het is gewoon mooi om de beesten weer buiten te zien lopen', vertelt Vos.

De prijs van de eieren van Vos bleef tijdens de ophokperiode gelijk. 'Wij hebben biologische leghennen. Een biologische kip binnen blijft een biologische kip omdat je aanvullende factoren hebt zoals huisvesting en voer.'

LTO Noord afdeling Gelderse Vallei heeft voor deze gelegenheid speciale spandoeken laten maken die de pluimveehouders kunnen ophangen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer