Meld+toenemende+regeldruk+bij+Sociale+Zaken
Nieuws
© Twan Wiermans

Meld toenemende regeldruk bij Sociale Zaken

Werkgevers die vinden dat er te veel regels zijn rondom het werken met personeel of zich ergeren aan de toenemende regeldruk, kunnen dat kenbaar maken bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Het departement heeft onderzoeksbureau Panteia opdracht gegeven om onderzoek te doen naar mogelijkheden om de regeldruk voor het bedrijfsleven merkbaar te verminderen.

Onderzocht wordt welke regelgeving van het ministerie als meest belastend wordt ervaren door bedrijven, wat hiervan de oorzaken zijn en welke oplossingsrichtingen denkbaar, kansrijk en haalbaar zijn voor deze belastende regels.

Input

LTO Nederland is één van de brancheorganisaties die is gevraagd om medewerking te verlenen aan dit onderzoek. Om dit goed te kunnen doen, vraagt LTO graag input van boeren en tuinders. Opmerkingen of ideeën kunnen tot en met 24 mei gemaild worden naar info@werkgeverslijn.nl.

In deze tabel staan de belangrijkste wet- en regelgeving van SZW voor bedrijven. Over deze wet- en regelgeving zal het onderzoek gaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / -2°
  10 %
 • Maandag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer