Parlement+vraagt+om+simpeler+mestbeleid
Nieuws
© Dirk Hol

Parlement vraagt om simpeler mestbeleid

Maak het mestbeleid simpeler en zorg dat mineralenconcentraat kan worden ingezet als kunstmestvervanger. Die wens legt de Tweede Kamer neer bij staatssecretaris Martijn van Dam (EZ).

Vandaag is een motie van Jaco Geurts (CDA) aangenomen die vraagt om te stoppen met de opeenstapeling van regels in het mestbeleid. Het beleid zou juist simpeler moeten worden.

Vooruitgang geboekt

Geurts had aangevoerd dat goede vooruitgang is geboekt met verbetering van waterkwaliteit en innovaties op het gebied van mestverwerking en mineralenconcentraat. Daar moet bij de invulling van de Europese Nitraatrichtlijn meer rekening worden gehouden.

Bij de onderhandelingen over het volgende actieprogramma Nitraatrichtlijn moet worden ingezet op versimpeling van de mestwetgeving, aldus Geurts. Toepassing van mineralenconcentraat als kunstmestvervanger hoort daarbij een uitgangspunten te zijn.

LTO is blij

Een meerderheid van de Kamer stelde zich achter de wens van het CDA. LTO Nederland is daar blij mee. De organisatie legde dezelfde wensen al herhaaldelijk in Den Haag neer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / -2°
  10 %
 • Maandag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer