Gewasbescherming+prooi+van+Duitse+dieven
Nieuws
© Han Reindsen

Gewasbescherming prooi van Duitse dieven

In Bad Lausick, in de regio Leipzig, is onlangs bij een landbouwcoöperatie bijna de gehele voorraad gewasbeschermingsmiddelen gestolen. De prooi had een waarde van zo'n 40.000 euro.

De gewasbeschermingsmiddelen voor het lopende seizoen stonden in een magazijn en was met drie sloten op de deur goed afgesloten. De inbrekers gebruikten grof geweld om de vaten en jerrycans met gewasbeschermingsmiddelen buit te maken.

In totaal gaat het om achttien verschillende soorten herbiciden, fungiciden, insecticiden en groeiremmers. Het idee is dat het gaat om een diefstal in opdracht en dat de gewasbeschermingsmiddelen al de grens over zijn.

Het is in Duitsland niet de eerste keer dat dieven gewasbeschermingsmiddelen al buit hebben ontdekt. Eerder dit jaar werd in Hagenböck, in Mecklenburg-Vorpommern, bij een inbraak voor zeker 15.000 euro aan middelen gestolen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 13°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  18° / 13°
  50 %
Meer weer