Ctgb+laat+twee+nieuwe+middelen+toe
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ctgb laat twee nieuwe middelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de laatste bijeenkomst twee middelen toegelaten: Spandis en Quad-Glob 200 SL.

Onkruidbestrijdingsmiddel Quad-Glob 200 SL is toegelaten in de teelt van aardappelen, bieten en groenteteelt en als loofdodingsmiddel in aardappel. Ook Spandis is een onkruidbestrijdingsmiddel. Het middel is toegelaten in de teelt van mais.

Vier gewasbeschermingsmiddelen hebben van het Ctgb een uitbreiding gekregen. Vydate 10G is als aaltjesbestrijdingsmiddel uitgebreid in de onbedekte teelt van Parijse wortelen.

Groeiregulator

De toelating van groeiregulator Berelex 40 SG is uitgebreid in de teelt van rabarber, Zantedeschia, potplanten, snijbloemen, trekheesters, sierheesters, vaste planten, zaadteelt van kruiden en bloemen- en groentezaadteelt.

Onkruidbestrijdingsmiddel Focus Plus is uitgebreid in de teelt van suikerwortel, pastinaak, knolraap, aardpeer, rode biet, knolselderij, schorseneer, mierikswortel, medicinale wortelgewassen en de veredelingsteelt en zaadproductie van akkerbouw-, groente- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen.

Onkruidbestrijdingsmiddel

Ook Agil 100 EC heeft een uitbreiding gekregen. Het onkruidbestrijdingsmiddel is nu ook toegelaten in de teelt van hennep, brandnetel, veel soorten groenbemesters, meekrap, wouw, bloemisterij-gewassen, heide soorten, bos- en haagplantsoen.

Weer

 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
 • Dinsdag
  12° / 9°
  30 %
Meer weer