Nieuw+landbouwbeleid+levert+320%2E000+reacties+op
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Nieuw landbouwbeleid levert 320.000 reacties op

De Europese Commissie heeft in de afgelopen twaalf weken ruim 320.000 reacties uit alle 28 EU-landen ontvangen op de openbare raadpleging over het moderniseren en vereenvoudigen van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB).

Verreweg de meeste reacties, ruim 147.000, komen uit Duitsland. Uit Nederland kwamen 7.200 reacties, waaronder ook een van LTO Nederland. De Europese Commissie meldt dat uit een eerste analyse blijkt dat een aantal reacties zijn ingediend via verschillende online platforms van belangengroepen.

Daarnaast heeft de commissie reacties ontvangen van individuele burgers, nationale, regionale en lokale overheden en organisaties die een breed scala van belanghebbenden vertegenwoordigen. Alle antwoorden worden in overweging genomen om de omvang van de uitgedrukte visies vast te leggen, aldus de Europese Commissie. Er wordt nu een volledige analyse van de reacties gemaakt. De eerste resultaten worden 7 juli in Brussel gepresenteerd.

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer