Al tienduizend Kringloopwijzers ingediend

In de Centrale Database Kringloopwijzer is de afgelopen week de tienduizendste Kringloopwijzer aangeleverd. In totaal hebben zich nu bijna 16.500 melkveehouders aangemeld.

Al+tienduizend+Kringloopwijzers+ingediend
© Koos van der Spek

Deze melkveehouders hebben nog niet allemaal hun gegevens volledig ingevuld en machtigingen afgegeven. De overige aanmelders worden opgeroepen dit alsnog te doen om de Kringloopwijzer 2016 in te dienen. Ze hebben tot 15 mei de tijd om hun gegevens door te geven.

Vanaf 1 januari 2017 zijn alle melkveehouders verplicht om de Kringloopwijzer in te dienen. De Centrale Database Kringloopwijzer maakt het voor hen gemakkelijker om deze in te vullen.

Automatisch

Gegevens die beschikbaar zijn bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de voer- en zuivelonderneming of die beschikbaar komen via kuilonderzoek, kunnen automatisch worden ingelezen. Als de Kringloopwijzer volledig is ingevuld en ingediend, wordt de zuivelorganisatie hierover automatisch geïnformeerd.

Veehouders blijven wel zelf verantwoordelijk voor het machtigen van deze bedrijven en het controleren van de gegevens. De ingevulde Kringloopwijzers worden voor de collectieve rapportages geanonimiseerd. Dankzij deze informatie kan de sector aantonen welke milieuprestaties worden behaald op het gebied van fosfaat, stikstof (ammoniak) en broeikasgassen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer