Loonwerkers willen weer meer uitbreiden

Van de loonwerkers in Nederland heeft 13,2 procent plannen om het bedrijf uit te breiden. Dit is een toename ten opzichte van vorig jaar, toen dit percentage op 8,0 procent uitkwam.

Leeftijdsgroep

Loonwerkers+willen+weer+meer+uitbreiden
© Nieuwe oogst

Hiermee wordt het hoogste niveau uitbreidingsplannen bereikt sinds 2010. Dit blijkt uit de LoonwerkScanner 2016 van AgriDirect, de jaarlijkse telefonische inventarisatie onder Nederlandse loonwerkbedrijven.

In de maanden januari tot en met maart 2016 werden circa 1.500 loonwerkers benaderd met vragen over onder andere hun toekomst- en investeringsplannen.

Terwijl het niveau loonwerkers met uitbreidingsplannen in het afgelopen jaar is toegenomen met 5,2 procentpunt, is het niveau 'stoppers' ten opzichte van vorig jaar gestabiliseerd op 4,3 procent.

De meeste loonwerkers die willen uitbreiden, bevinden zich onder in de leeftijdsgroep 35 tot 45 jaar (21,6 procent). De meeste 'stoppers' zijn vanzelfsprekend terug te vinden onder de loonwerkers van 65 jaar of ouder (17,6 procent).

De dalende tendens in bedrijfsopvolging onder de Nederlandse loonwerkers lijkt te zijn doorbroken. Dit jaar geeft 44,5 procent van de bedrijfshoofden (ouder dan 50 jaar) aan dat er een bedrijfsopvolger klaar staat om het stokje over te nemen. In 2015 was dit percentage 43,9 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer