Nieuwe+naam+voor+Youth+Food+Movement
Nieuws
© Dirk Hol

Nieuwe naam voor Youth Food Movement

Youth Food Movement (YFM) heet vanaf vandaag Slow Food Youth Network (SFYN). Hiermee sluit het duurzame voedselinitiatief aan bij de wereldwijde Slow Food-beweging.

'Inhoudelijk blijft SFYN Nederland dezelfde organisatie, maar de kracht van het internationale jongerennetwerk, zichtbaar op een dag als World Disco Soup Day, willen we vieren door te laten zien dat we samen deel uitmaken van een netwerk met hetzelfde doel: een good, clean en fair voedselsysteem voor iedereen', geeft directeur Jorrit Kiewik aan.

Discussie

'Er is veel discussie over hoe we de wereld in de toekomst moeten voeden. YFM is opgericht om jongeren in dit debat een stem te geven. YFM vervult deze rol nog altijd', zegt Kiewik.

'Door de jaren is er hard met Slow Food samengewerkt om YFM ook internationaal uit te rollen. Dit is onder de naam SFYN gebeurd. De Nederlandse tak die altijd een belangrijke rol heeft gespeeld in dit netwerk, bestendigt dit door ook verder te gaan onder deze naam.'

Impuls

YFM is acht jaar geleden opgericht als eerste Slow Food-jongerennetwerk om de internationale voedselbeweging een nieuwe energieke en meer activistische impuls te geven. De groep jongeren brengt consumenten, producenten, boeren, koks en studenten dichter bij elkaar. Dit doen ze door middel van eat-ins, proeverijen, de talkshow 'Als Warme Broodjes', de voedselonderwijscampagne, de Academie en World Disco Soup Day.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer