SmartSteer van Ag Leader stuurt trekker en werktuig

Homburg Holland, importeur van Ag Leader, demonstreerde vorige week de nieuwe SmartSteer werktuigbesturing op een plantcombinatie van de maatschap Hack in Dinteloord.

SmartSteer+van+Ag+Leader+stuurt+trekker+en+werktuig
© Eigen Foto

Met SmartSteer wordt behalve de trekker, ook de pootmachine exact over de rijen gestuurd. Bijzonder aan SmartSteer is dat het systeem ook op de kopakker, bij uitdraaien en insteken, automatisch spoorvolgend is.

Het systeem kan bij het achteruitrijden de machine automatisch recht achter de trekker houden en daarbij manueel sturen tot een minimum beperken. SmartSteer kiest dus automatisch de juiste modus en de chauffeur wordt hierdoor maximaal ontlast. Bediening en weergave gaat via het Ag Leader of Hardi Isobus scherm.

Besturing

SmartSteer is geschikt voor alle Ag Leader RTK-systemen en is compatible met wiel-, dissel-, sideshift- en schijfkouterbesturing. Via het Ag Leader gps-scherm worden dus zowel trekker als machine bestuurd.

Het is met het Ag Leader scherm tevens mogelijk om de pootmachine of andere producten aan te sturen qua dosering en in/uitschakeling. Ook aansturen van Isobus pootmachines en/of Isobus fronttanks worden ondersteund. De pootafstand of dosering kan naar keuze handmatig of via taakkaart worden gekozen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer