Verkoop John Deere in Europese Unie daalt 5 procent

John Deere houdt er rekening mee dan boeren en loonwerkers in de 28 landen van de EU dit jaar 5 procent minder trekkers en machines zullen kopen.

Verkoop+John+Deere+in+Europese+Unie+daalt+5+procent
© Eigen Foto

De Amerikaanse machinebouwer deed deze voorspelling tijdens de presentatie van de eerste kwartaalcijfers van het gebroken boekjaar. John Deere ziet de druk op de prijzen van granen en oliezaden als belangrijkste oorzaak.

Voor de Verenigde Staten en Canada rekent John Deere met een daling van 5 tot 10 procent, terwijl de vraag naar trekkers en oogstmachines in Zuid-Amerika toe zou nemen met 15 tot 20 procent. Vooral in Argentinië en Brazilië trekt de markt aan.

Kwartaalcijfers

John Deere deed deze uitspraken bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers. Daaruit blijkt dat de winst daalt van 254 miljoen naar 194 miljoen dollar (182 miljoen euro). De omzet steeg met 2 procent naar 5,28 miljard euro.

Door kostenbesparingen denkt John Deere in 2017 meer winst en omzet te kunnen boeken. Onder andere met een vrijwillige vertrekregeling bespaart het bedrijf uit Illinois dit jaar zo'n 70 miljoen dollar op loonkosten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer