John Deere Field Connect houdt gewas in de gaten

John Deere introduceert Field Connect op de Nederlandse markt. Met Field Connect is het mogelijk om de vochtgehaltes van gewassen te beheren, zodat telers sneller kunnen beslissen of beregenen wel of niet nodig is.

John+Deere+Field+Connect+houdt+gewas+in+de+gaten
© John Deere

Met in het veld geïnstalleerde sondes is het vochtgehalte op verschillende diepten te controleren. De gegevens worden draadloos naar een computer of mobiel apparaat verzonden. Dit maakt tijdig beslissingen over irrigatie mogelijk.

Op het juiste moment beregenen, verhoogt de opbrengst, verbetert de gezondheid van planten, verlaagt de totale irrigatiekosten en zorgt voor een constante gewaskwaliteit.

Door gebruikt te maken van Field Connect is het tevens mogelijk om proactief effectieve irrigatieschema's maken op basis van bodemvochtgrafieken in plaats van veronderstellingen.

Meerdere sensoren

Met een uitbreiding van meerdere omgevingssensoren, die de lucht en bodemtemperatuur, windsnelheid, luchtvochtigheid, zonnestraling, neerslag en bladnatheid meten, kunnen telers het juiste moment van een bespuiting bepalen. Dit kan resulteren in meer spuitbare uren, een beter effect van het middel en/of zelfs besparing van het middel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer