%27Lagere+kostprijs+melkveebedrijven+in+2016%27
Nieuws
© Jan van Liere

'Lagere kostprijs melkveebedrijven in 2016'

Melkveehouders zijn er in 2016 in geslaagd om hun kostprijs te verlagen, maar zullen ook in 2017 hun cijfers onder de loep moeten nemen, stelt Hans de Bie van Alfa Accountants en Adviseurs.

'Daarbij horen vragen als: waar voeg ik in mijn bedrijf waarde toe? Zit dat in ruwvoer, jongvee én melkvee of moet ik bepaalde processen nog verder optimaliseren? Jongvee laten opfokken door derden is regelmatig goedkoper dan het jongvee zelf opfokken', stelt De Bie.

'En hoe aantrekkelijk is nu eigenlijk een 'marginale koe' – de extra koe bij een bepaalde bedrijfsopzet? De ontwikkeling van de melkprijs is hierbij een continu punt van aandacht, als belangrijke basis voor het gezinsinkomen.'

Cijfers die Spreken

De Bie doet deze uitspraken bij de presentatie van de nieuwe editie van 'Cijfers die Spreken' van Alfa. Dit rapport is door belangstellenden aan te vragen. 'Hierin bieden vakspecialisten melkveehouders opnieuw informatie en handvatten die zij nodig hebben om sterker in hun bedrijf te staan. Met als doel: een volwaardig gezinsinkomen en continuïteit van het bedrijf', aldus De Bie.

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer