Hogan%3A+EU%2Dreactie+op+melkcrisis+heeft+gewerkt
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Hogan: EU-reactie op melkcrisis heeft gewerkt

De Europese maatregelen om de melkveesector erbovenop te helpen, hebben gewerkt, aldus Eurocommissaris Phil Hogan (Landbouw).

'De gemiddelde melkprijs in de Europese Unie is sinds augustus met 29 procent gestegen,' zei Hogan maandagavond in Brussel, na de Landbouwraad. 'De 32 maatregelen die we hebben genomen, en de financiële steun van 1 miljard euro, zijn effectief geweest, zeker in de korte termijn. Het bewijs is daar, dat het effectief is geweest.'

Volgens cijfers van de Europese Commissie is de gemiddelde melkprijs in de EU nu 33 eurocent per liter, het hoogste bedrag sinds november 2014. Hiermee ligt het gemiddelde nog wel lager dan de veertig cent per liter die gemiddeld kon worden ontvangen begin 2014.

Redelijke prijs

In Nederland lag de prijs in december 2016 volgens de Commissie op 37,5 eurocent per liter, de hoogste prijs sinds september 2014. Volgens Hogan is elke prijs boven de dertig eurocent 'een redelijke prijs' en had hij er vertrouwen in dat de Europese melkboeren dat 'momentum' kunnen vasthouden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer