%27Goed+voedsel+van+de+buren+zegen+voor+de+stad%27
Nieuws
© Koen van Wijk

'Goed voedsel van de buren zegen voor de stad'

'Het is een zegen voor deze stad om buren te hebben die goed voedsel produceren', zei burgemeester Ahmed Aboutaleb dinsdag bij de opening van de pop-upstore 'Gersvers' in de Markthal in Rotterdam.

In de tijdelijke winkel mogen deelnemers van de Masterclass Stad-Platteland een week lang hun producten te koop aanbieden in de winkelruimte van de Wereld van Smaak. De masterclass is een initiatief van Food Cluster regio Rotterdam en Wageningen University and Research.

'Voedsel kan wel eens schaarser worden in de wereld. Wat is er dan mooier als je buren hebt die zeggen: 'We gaan niet voor de massa, maar voor kwaliteit.' Goed spul kweken voor de stedeling die daar belangstelling voor heeft', zei Aboutaleb.

Masterclass

Onder grote belangstelling werd de pop-upstore dinsdagmiddag geopend. De burgemeester en andere regionale bestuurders toonden zich belangstellend voor de deelnemende boeren en tuinders en hun producten.

Wat is er mooier als je buren hebt die zeggen: 'We gaan niet voor de massa, maar voor kwaliteit

De deelnemers sluiten met het runnen van de winkel hun masterclass af. Ze hebben daar geleerd over presentatie, marketing en het leggen van contacten met consumenten en andere partijen. Vooral dat laatste verwachten ze te zullen doen in de Markthal. Maar alles wat ze aan zuivel, groenten en ander voedsel verkopen, is mooi meegenomen.

Comfortzone

In de Markhal stappen de deelnemende boeren uit hun comfortzone en gaan zij op zoek naar de smaak en wensen van 'de Rotterdammer'. Met de feedback die ze krijgen, willen ze hun product en de verkoop ervan naar de stad verbeteren.

In de shop zijn sla en andere groenten te verkrijgen van Topkrop uit Maasland, zuivel van de Delflandshof uit Schipluiden, diverse groenten van Bio aan huis uit Nieuw-Beijerland, fruit van Toppear en quinoa van Boer en Zus, beiden uit de Hoeksche Waard.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer