Geurts+wil+opheldering+over+miljoenen+van+schappen
Nieuws
© Pixabay

Geurts wil opheldering over miljoenen van schappen

Waar zijn de miljoenen euro's die overbleven na opheffing van de product- en bedrijfschappen? Op die vraag wil CDA Kamerlid Jaco Geurts antwoord van minister Henk Kamp (EZ).

Volgens het CDA is onduidelijk wat er gedaan is met het geld dat de schappen over hadden en dat is overgedragen aan het ministerie van Economische Zaken. In schriftelijke vragen eist Geurts nu opheldering.

Het Kamerlid becijfert dat alleen aan bestemmingsreserves al vele miljoenen resteerden. Toegezegd was dat dat geld aan het bedrijfsleven ten goede zou komen. Bovendien vermoedt het CDA dat lang niet al het geld voor het sociaal plan ook werkelijk is gebruikt.

Overzicht gevraagd

Geurts wil nu van Kamp een overzicht van wat er sinds de opheffing met de middelen in de algemene en bestemmingsreserves is gedaan, wat de afhandeling tot nu toe heeft gekost en hoeveel middelen resteren.

'Wanneer gaat u de resterende positieve saldi een bestemming geven ten gunste van het betrokken bedrijfsleven', vraagt Geurts aan de minister. Hij herinnert de bewindsman er aan dat toegezegd is de Kamer op de hoogte te houden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  3° / -2°
  20 %
 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer