Melkveebedrijf+meer+energieneutraal+met+Milk2Heat
Nieuws
© Eigen Foto

Melkveebedrijf meer energieneutraal met Milk2Heat

Mueller en Loohuis Agro Neutraal introduceren Milk2Heat. Het is een nieuw systeem waarmee elk melkveebedrijf voor een groot deel energieneutraal is te maken.

De Milk2Heat installatie haalt de warmte uit melk en zet deze om in bruikbare warmte voor het verwarmen van water, woonhuis, bijgebouwen en andere doeleinden. Gasrekeningen zijn hierdoor verleden tijd.

Het systeem is ontwikkeld door Mueller in Assen en Loohuis Agro Neutraal in Vroomshoop. Voor deze oplossing hebben ze hun kennis op het gebied van melkkoeling, warmteoverdracht, verwarming en installatie gebundeld.

Restwarmte

Gemolken warme melk stroomt met 37 graden Celsius uit de koe naar de melkkoeltank. Wanneer de melk wordt gekoeld van 37 naar 3 graden Celsisus onttrekt de Milk2Heat-unit de restwarmte uit de melk.

Die restwarmte wordt getransporteerd naar het buffervat voor het verwarmingssysteem. Tegelijkertijd zorgt het Milk2Heat systeem voor de onderhoudskoeling, zodat de melktemperatuur op 3 graden Celsius in de melkkoeltank blijft.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer