Claas Shredlage 'Machine of the Year 2017'

Claas won op de Sima in Parijs de prijs 'Machine of the Year 2017' met de Shredlage-techniek op de Jaguar maishakselaar.

Claas+Shredlage+%27Machine+of+the+Year+2017%27
© Eigen Foto

De Shredlage-techniek is ontstaan in de Verenigde Staten. Bij deze techniek wordt mais gehakseld met een ongewoon lange lengte van 26 tot 30 millimeter. De beslissende factor in de verdere behandeling van de mais is met Shredlage-rollen.

De Shredlage-rollen zorgen er voor dat het oppervlak van het materiaal wordt vergroot. Dit leidt tot een significant verbeterde bacteriële fermentatie van het kuilvoer en vooral een betere spijsvertering in de pens van de koe.

Melkopbrengst

De Shredlage-techniek zorgt voor meer structuur in de pens van de koe. Tegelijk komt er het zetmeel in alle plantendelen beter beschikbaar. Dit leidt tot een verhoging van de melkopbrengst, vermindering van de hoeveelheid krachtvoer en betere gezondheid van de koe.

Het voeren van stro, als structuurrijke component, kan worden beperkt of zelf worden opgeheven. Dit leidt tot verdere kostenbesparing. Een nadeel van de Shredlage-techniek is dat de mais minder makkelijk is vast te rijden.

De award voor 'Machine of the Year' werd voor de tweede keer door het Franse tijdschrift Terre-net georganiseerd. De award is een erkenning voor de beste innovatie op het gebied van agrarische technologie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer