Kavelruilen in Eemdal afgerond

Met het passeren van de akte wordt donderdag de kavelruil Eemnes afgerond. Eerder werd bij Bunschoten aan de andere kant van de Eem 17 hectare landbouwgrond opnieuw ingedeeld.

Kavelruilen+in+Eemdal+afgerond
© eemland.nl

In Eemnes betrof het een ruil tussen 21 boeren die samen 73 hectare inbrachten. Het ruilproces in Eemnes kwam in 2014 op gang nadat provincie Utrecht aangaf nog 60 hectare ruilgrond in het gebied Eemnes te hebben liggen. 'De provincie wilde die kwijt, zodat we een ruiltraject op gang konden brengen', vertelt Paulien Keijzer van gebiedscoöperatie O-gen.

Overleg

Eind 2014 werden twee informatie-avonden gehouden, waarna per bedrijf de belangstelling werd gepeild. Daarna volgde nog overleg met de Vogelbescherming, omdat zij aangaven er het areaal weidevogelreservaat te willen uitbreiden, ook met een weidevogelboerderij.

'Dat ging niet door, waarna we eind 2015 de draad met de betrokken boeren weer hebben opgepakt. Er was voldoende animo', aldus Keijzer. Ze spreekt van een vol gebied dat sinds de laatste ruilverkaveling uit 2002 op slot zat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer