3,3 miljoen voor verkaveling Noord-Holland

Stichting ter Verbetering van de Agrarische Structuur (Stivas) heeft van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een POP3 toezegging van 3,3 miljoen euro ontvangen.

3%2C3+miljoen+voor+verkaveling+Noord%2DHolland
© Koen van Wijk

Het geld kan ingezet worden voor de verbetering van de verkavelingsstructuur van landbouwbedrijven in Noord-Holland. De bijdrage bestaat voor de helft uit een EU-subsidie en de helft uit een bijdrage van de provincie Noord-Holland.

Voor het project Kavelruil Werkt! staan in 2017 300 hectare aan kavelruil als ambitie genoteerd. In de kavelruilen zijn ook maatschappelijke doelstellingen als water en natuur in beeld voor respectievelijk 4,5 hectare en bijna 5 hectare grond.

Resultaten 2016

In het afgelopen jaar heeft Stivas met inzet van de toegezegde POP3 subsidie voor het project Kavelruil Werkt! in totaal tien kavelruilen afgerond met een kavelruilakte.

Het betreft in totaal afgerond 330 hectare aan geruilde grond. Bij de gerealiseerde ruilen waren in totaal 53 partijen betrokken. Daarmee is de projectdoelstelling voor 2016, te weten 150 hectare geruilde grond ruimschoots overtroffen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer