Syngenta ziet omzet met 5 procent dalen

De omzet van het Zwitserse chemie- en zadenconcern Syngenta is vorig jaar met 5 procent gedaald naar 12,8 miljard dollar (12 miljard euro).

Syngenta+ziet+omzet+met+5+procent+dalen
© Nieuwe Oogst

Bij gelijk gebleven wisselkoersen bedraagt de omzetdaling 2 procent. Syngenta had onder meer te kampen met tegenvallende zaadopbrengsten in Brazilië. Ook de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen viel tegen.

Het brutobedrijfsresultaat van het concern ging naar beneden van 2,77 miljard dollar in 2015 naar 2,66 miljard dollar vorig jaar, een daling van 4 procent. De nettowinst daalde met 12 procent tot 1,2 miljard dollar (1,3 miljard dollar in 2015).

In de regio Europa, Afrika en het Midden-Oosten realiseerde Syngenta in heel 2016 een omzetgroei, dit ondanks de uitzonderlijk moeilijk weersomstandigheden in het tweede kwartaal in Noordwest-Europa. In Rusland en de Oekraïne stegen de volumes.

Voor het volledige jaar 2017 verwacht Syngenta-topman Erik Fyrwald een kleine groei in omzet tegen constante wisselkoersen. Het concern richt zich op verbetering van de winstmarge.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer