Uitstel+hoorzitting+over+paprikapatent
Nieuws
© NVT

Uitstel hoorzitting over paprikapatent

Het Europees Octrooibureau stelt de hoorzitting over het patent op op rode paprika's met resistentie tegen witte vlieg voorlopig uit.

Dit blijkt uit berichtgeving van Bionext. De hoorzitting stond gepland op 10 juni. Het betreffende patent is aangevraagd door Syngenta.

Als reden voor het uitstel meldt het Europees Octrooibureau dat de laatste maand nog veel informatie over het patent van zowel Syngenta als de bezwaarmakende partijen is binnengekomen.

Extra tijd

Het bureau wil extra tijd om de bezwaarprocedure af te handelen. Een nieuwe datum voor de hoorzitting is nog niet bekend. Volgens Bionext is het uitzonderlijk dat een hoorzitting zo kort van tevoren nog wordt uitgesteld.

'Het kan erop duiden dat het Europees Octrooibureau na het internationaal symposium over plantpatenten extra voorzichtig is geworden', suggereert Maaike Raaijmakers van Bionext.

Bedreiging

Tijdens het symposium maakten veel veredelaars, boeren, juristen en politici duidelijk aan de Europese Commissie dat ze patenten op natuurlijke eigenschappen zien als bedreiging voor de voedselproductie.

Weer

 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer